Sande i Vestfold er et utmerket utgangspunkt for å sykle Drammensfjorden rundt. Steinar

Hele turen er på litt over 58 km, men siden antall høydemeter ikke er mer enn 408 er dette en tur som du kan ta selv om du ikke er godt trent. Turen går kun på asfalt, men dessverre mangler det gang-/sykkelfelt på store deler av strekningen.

Starter du fra Sande står du over valgets kval; sykling i retning Drammen eller Svelvik. Det er kanskje vindforholdene som vil være avgjørende. Velger du retning Drammen får du en frist nedkjøring mot Drammen og Drammensfjorden. Velger du retning Svelvik må du belage deg på klatring opp fra Drammen til Sande.

Anbefalt rute er kanskje Sande-Drammen-Svelvik-Sande

Fra Sande til Drammen (20 km)

Fra Sande følger du Østbygdaveien – du sykler ikke inn til Sande sentrum. Nå følger du veier som går øst for gamle E18; Etter Østbygdveien går du over til Lærumveien. Deretter Gamle Sørlandske (Rv. 313) mot Tuft og Skoger. Her begynner merking av sykkelsti mot Drammen. Du sykler gjennom Kobbervikdalen mot Drammen og kommer ned til Drammen på Holmestrandveien.

GPS spor fra SykkelStien.info

Drammen – Svelvik (19,7 km)

Sykkelturen fra Drammen retning Svelvik er merket S3. På de mest trafikkerte og uoversiktelige stedene er det sykkelsti, men mesteparten av turen sykler du på veikanten. Det er asfalt hele veien.

Rv. 319 følger Drammensfjorden og du har liten stigning før du kommer til Svelvik. Den største «utfordringen» er vinden.

Svelvik er et meget idyllisk sted som også har gode «lunch muligheter».


GPS spor fra SykkelStien.info

Svelvik-Sande (21,5 km)

Turen byr på en liten stigning etter Berger. Slitet blir belønnet med en fin nedkjøring. Turen går kun på asfalt, men dessverre er det få sykkelfelt, slik at syklingen foregår på veiskulderen. Turen følger i sin helhet Rv. 319.

Et utmerket stoppested er Grunnane naturreservat. Det er mulig at en kan følge Kyststien langs reservatet, men dette er ikke testet personlig. Grunnane ligger ca 4 km etter Svelvik.

Langs fjorden inn mot Sande er det mange fine stoppesteder, også med bademuligheter.

GPS spor fra SykkelStien.info

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.