Øyvind Wold

Selges: på Sport1-butikker i Lillehammer og Øyer, og Milslukern i Oslo

35 SYKKELTURER I VERDENS BESTE SKITERRENG: HAFJELL – ØYERFJELLET – NORDSETER – SJUSJØEN

Fjellene øst og nord for Lillehammer er mest kjent for skiløypene sine. Tanken bak denne boka er å vise at sykkelmulighetene også er blant de beste i landet. Vi tror syklister på alle nivåer skal finne turforslag i denne boka å glede seg til.


Cappelen Damm
ISBN: 978820229483

På Sykkel i fjellet

Fjellsykling er ikke bare for hardbarkede terrengsyklister. Her presenteres turer i varierende lengde og av forskjellig vanskelighetsgrad, på grusveier og kjerreveier i nesten folketom villmark.

Cappelen Damm
ISBN: 9788202294830

På Sykkel i Oslo. I byen og Marka

Guiden for alle som kan tenke seg å ferdes på sykkel i Oslo, oppdatert og med flere nye turer. Turforslagene er mulig å gjennomføre for de fleste – verken spesialsykkel eller spesielt god fysisk form er nødvendig. Det er lagt vekt på naturopplevelser og minst mulig biltrafikk.

Cappelen Damm
ISBN: 9788202434199

På Sykkel i Oslo. I byen og Marka (Ny utgave 2014)

Oslo har sykkelmuligheter det neppe finnes maken til i noen hovedstad. Marka er det mest kjente turområdet, men du finner også sykkelveier langs elver, ved sjøen, gjennom kulturlandskap, parker og små skogholt. Øyvind Wold viser deg de flotteste turene, og gir deg nyttige tips om snarveier, bysykling, vintersykling, sykling med barn, kart, nettsider, sykkelklubber og lokale sykkelritt.


Cappelen Damm
ISBN: 9788202434175

På Sykkel i Fjellet (Ny utgave 2014)

Fjellsykling er ikke bare for hardbarkede terrengsyklister. Her presenteres 53 sykkelturer med varierende lengde og forskjellig vanskelighetsgrad, på grusveier og kjerreveier i nesten folketom villmark. Den første utgaven av boken ble mottatt med entusiasme av sykkelfolket. Her er tredje utgave som er oppdatert med flere herlige fjellturer, nye bilder og kart.

Vestfold bøkene av Erlend Larsen

På tur i Vestfold

«På tur i Vestfold” ønsker å få deg til å bruke naturen der du bor. Et annet mål med boken er å få deg ut på tur til steder du ikke har besøkt før. Turforslagene i boken vil bidra til å gjøre deg bedre kjent i fylket.

Boken foreslår en sykkeltur i hver av fylkets 14 kommuner. Alle turer er beskrevet med kart, ord og bilder.

Boken kan bestilles direkte fra E-forlag.no.

På tur i Vestfold. Del 2

Turboken gir en samlet omtale av kyststien fra Larvik i sør til Svelvik i nord. Den 240 km lange stien er beskrevet med ord, bilder og kart av høy kvalitet. Ingen annen litteratur har en samlet oversikt over kyststien gjennom Vestfold.

Boken anbefaler 14 sykkelturer med varierende vanskelighetsgrad.

Boken kan bestilles direkte fra E-forlag.no.

Lars Erik Sira

 
Kystriksveien Reiseliv
(Utsolgt fra forlaget)

Langt Langsomt

I reiseskildringa Langt langsomt tar han oss med på en 1100 kilometer lang tur i tekst og bilder langs Kystriksveien fra Bodø til Steinkjer, av mange kalt en av verdens vakreste turistveier. Med sovepose og telt på en tungt lasta sykkel kommer han tett på naturen og dyrelivet. Underveis møter han også mange flotte mennesker som gir oss et innblikk i hverdagslivet i landsdelen. Kombinert med anekdoter, treffende karakteristikker, korte historiske riss og innsikt i lokal litteratur er boka en salig blanding av smått og stort, oppturer og nedturer, og nye opplevelser rundt hver sving. Og boka er like relevant for bilturister som for dem som velger sykkelen.

 Sirasverden.no

 Ute og Sykler – Norge Rundt på 76 dager

Også i denne boka får jeg den gode turfølelsen og kjenner meg godt igjen i Siras beskrivelser og opplevelser, selv om jeg knapt er noen syklist overhode. Jeg kjenner igjen mange plasser han passerer og besøker på turen. Det er alltid moro, å se kjente steder gjennom andres øyne.

Lars Erik har en virkelig god penn, noe jeg også merket meg i første boka hans. Han har et godt språk som gjør opplevelsene hans virkelighetsnære, som jeg virkelig tror på, og nesten kan føle når jeg leser boka.

Anmeldelse fra Bjarnes turblogg

Bøker om Oslomarka

På tur i Oslomarka året rundt

Olav Harlem, Erik Unneberg, Eivind Molde

Boka har forslag til sykkelturer Kjekstadmarka, Vestmarka, Bærumsmarka, Krokskogen, Nordmarka, Lillomarka og Gjelleråsen, Romeriksåsene, Østmarka samt Sørmarka og Follomarka.

Ny utgave er planlagt.

Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788205405547

Nordmarkaguiden. Til fots og på sykkel i Oslo Nordmark

Bjørn Revil

Her får du oversikt over 22 flotte sykkelturer fordelt på hele Nordmarka, fra Krokskogen i vest til Nittedal i øst. De detaljerte beskrivelsene med kartutsnitt og bilder gjør det enkelt å planlegge turen.

Turkartet Oslo Nordmark Sommer i målestokk 1 : 50 000 følger med boka.

Bøker fra Syklistenes Landsforening

Forlag: SLF/Frie Fuglers Forlag
ISBN: 8292242058

Sykkelturer i Oslo

Even Saugstad

Urban sykkelglede!

Oslo oppleves best fra sykkelsetet. Du kommer raskt fram og du kommer nær både naturen og byens mange severdigheter.

Høydeprofiler, bilder og kart gjør at du får et godt inntrykk av turen føre du setter i gang.

Forlag: SLF
ISBN: 9788292242131

40 Sykkelturer i Oppland og Hedmark

Sissel Jenseth

Opplev byer, innsjøer, fjellsykling og de uendelige skogene i Hedmark og Oppland.

Mange av turene egner seg godt for barn.

 

Bøker fra COMMENTUM FORLAG AS

Commentum Forlag AS
ISBN: 9788282332101

Norge på langs

Asbjørn Nygård

21 dager. Alene på sykkel. 3400 kilometer fra Grense Jakobselv via Nordkapp til Lindesnes. Ikke korteste vei, men over 1000 kilometer på de Nasjonale turistvegene i Senja, Andøya, Lofoten, Helgelandskysten, Atlanterhavsveien, Trollstigen-Geiranger, Sognefjellet og Aurlandsfjellet. Og selvsagt en tur innom Rallarvegen.

Birgit Haugen

Kolofon Forlag AS
ISBN: 9788230017449

Mjølkevegen med avstikkere

Birgit Haugen

Jeg har skrevet, fotografert og syklet boka, Mjølkevegen med avstikkere. 15 sykkelturer fra fjellområdene Golsfjellet og Valdres.