Å ta med sykkelen på kollektive transportmidler er dessverre ikke alltid enkelt.

Ta med deg sykkelen på toget

Toget er et utmerket transportmiddel både når en skal til utgangspunktet for HUB turen eller som en del av «sykkelturen». Men – som alt annet, må det planlegging til.

Generelle bestemmelser

Billett for sykkel koster halv pris av ordinær billett med en maksimumpris på 175 kr. Billetten må kjøpes på forhånd enten på betjent stasjon eller VYs kundesenter (telefon 815 00 888). Sammenleggbare sykler kan tas med uten å reservere plass siden de blir betraktet som håndbagasje.

Regionstog

Merk at det på Østlandet kun tillates 2-5 sykler avhengig av togtype og sykkelbillett må kjøpes på forhånd. På Bergensbanen i perioden mai til september er prisen 175 kr. NSB har utgitt en egen brosjyre for Rallarvegen.

Gjøvikbanen

Gjøvikbanen er ettertraktet for de som ønsker å sykle gjennom Nordmarka til Oslo. Du må reservere plass til sykkel dersom du skal ta Gjøvikbanen lørdager og søndager før kl 14 fra Oslo S. Gjøvikbanen har plass til 12 sykler.

Egne sykkelvogner på tog i Danmark. Foto: ECF.COM

Kilde: VY

Lillehammer

Heldigvis er det noen som tenker «nytt» og har greid å gi syklestene et tilbud for å få fraktet med seg sykkelen. Opplandstrafikk har hatt et tilbud med utgangspunkt Lillehammer. Det er usikkert om dette tilbudet fortsatt er gjeldene

Oslo

Ruter

  • På trikk og buss er det føreren som avgjør om det er mulig å ta med seg sykkelen.
  • På T-banen skal syklister bruke dørene som er nærmest dørene.
  • Båt: Syklene skal plasseres ute på hoveddekk

NSB lokaltrafikk

  • Lokaltog: Du kan ta med deg sykkelen på lokaltog i Oslo og Akershus
  • Prisen er barnebillett. Du får overgang, men det garanteres ikke plass på neste transportmiddel.

NOR-WAY Bussekspress

  • Sykler kan tas med så lenge det er plass
  • Pris: Barnebillett