Lette turer langs Mosel

Sykling langs Mosel er langt fra krevende og bør passe syklister i alle kategorier.

Det går sykkelstier på begge sider av elven, og med et fast utgangspunkt kan du variere turene ved å sykle ”oppover” og ”nedover” elven” på en side med retur på den andre siden. I tillegg kan du ta en elvebåt et stykke og deretter sykle ”hjem”.

En annet alternativ er å sykle i ”dalsidene” gjennom vinmarkene og på platået over elvedalen. Dette alternativet er imidlertid mer fysisk krevende.

På vår tur valgte vi utgangspunkt i den lille byen Zell am Mosel. Vi fløy ned med Ryanair til Hahn flyplass, deretter en kort drosjetur til Zell am Mosel. Tips: Bestill drosje i forkant!

Vi hadde avtalt sykkelutleie via overnattingsstedet (Gutsweinschänke Jutta Koch). Dessverre var ikke utleiesyklene ikke helt i samsvar med våre preferanser. Våre sykler var av den enkle sorten – mer bysykler. Men turgleden forsvant ikke av den grunn! Ryanair reklamer med at det skal være enkelt å medbringe sykkel. Jeg har ikke selv prøvd dette, men det kan være et alternativ til å leie sykler.

Forredelse

Kartvalg: Moselle River Trail. From Metz to the Rhein, fra Bikeline er et utmerket valg selv om en egentlig ikke trenger kart for å orientere seg. Kartserien fra Bikeline gir deg mer enn valg av sykkelrute, du får informasjon om tettstedene du passerer, nyttige telefonnummer og annen informasjon som kan være til nytte. Kartene fra Bikeline har et format som er tilpasset styrevesker (12x23cm).

Turforslag

Vi hadde tre dager med sykling langs Mosel:

  • Dag 1 syklet vi i retning Cochem. Turen går på vei og merkede sykkelstier på begge sider av elven; gjennom vinmarker, landsbyer, forbi vingårder og sluser.
  • Dag 2 gikk i retning Erden. Igjen var ruten godt oppmerket.
  • Dag 3 tok vi først båt et stykke til Traben-Trarbach og syklet ”hjem” til Zell.

Lengden på turene bestemmer du helt selv. La dagsform, vær og vind få bestemme.

Moseldalen er kanskje mest kjent for sin vinproduksjon. Du sykler gjennom landsbyer med navn som minner om «gamle dager» og søt vin som «Zeller Schwarze Katz» og annen søt vin. I dag er vinproduksjonen mer «halvtørr».

Jeg anbefaler også et en tar en liten tur opp til en borg. Litt «klatring» kan en klare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.