Engerdal har ikke et stort veinett for syklister å velge mellom, men med en befolkningstetthet på rundt 0,6 menneske per kvadratkilometer blir det uansett ingen trengsel. Naturen preges av et par større innsjøer, foruten flere hundre småvann. Store lavkledde furumoer avløses av avrundede langstrakte fjellformasjoner og partier med nesten uframkommelig blokkmark. Deler av denne villmarka er mulig å besøke med sykkel. Øyvind

Utgangspunkt Drevsjø

Det lille tettstedet Drevsjø, noen kilometer sørøst for Femunden, har matbutikk og overnatting, og er et bra utgangspunkt for å utforske Engerdal. Noe av det mest overraskende med fjellkommunen er at man finne lange veistrekk som er blant de flateste og mest lettsyklede i landet. Et eksempel er Fv.26 nordover mot Tufsingdalen og Os.

Fylkesveien sørover mot innsjøen Engeren og Trysil er veien også lett og rask. Biltrafikken er ikke stor, men bilene kommer fort. Vær ellers klar over at det er få matbutikker og spisesteder i Engerdal, store matpakker bør medbringer på alle turer!

Elgå

En vei med mindre trafikk går fra Drevsjø og Femundsvika nordover Bekkedalen og Elgådalen til den lille grenda Elgå (37 km). Et turmål i denne retningen er Femund «Canoe Camp ved Sorken» (13 km en vei) som leier ut kanoer.

Svukuris-hytta

Ønsker du et helt bilfritt turalternativ, får du det fra bomveien ved Elgå nordover til den betjente DNT-hytta Svukuriset (10 km en vei). Denne turen gir herlig utsikt over Femund og landskapet rundt. Turen er kupert på slutten, men ikke mere krevende enn at barn fra rundt 10 års alder kan sykle selv. Svukuriset i seg selv er et fint utgangspunkt for både korte og lange fotturer.

Nysætra

Andre turmål som er innen rimelig sykkelavstand fra Drevsjø er blindveien via Kvilten og østover inn blindveien til Nysetra (21 km en vei). Denne turen tar deg opp til drøye tusen meters høyde og gir fin utsikt over verneområdet Kvisleflået, som er en kjempemyr med hundrevis av småtjern og putter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.