Tur/retur til Lilla Edet

Vi hadde Vänersborg som utgangspunkt og målet var å sykle langs Göta elv fram til Lilla Edet. Distansen totalt er på ca 80 km, men terrenget er relativt flatt. Vinden kan som alltid, gjøre turen litt mer krevende.

Faktaboks
Utgangspunktet for vår tur var Hamngatan ved Gamla kanalen. Ved å sykle litt sørover langs vannkanten kommer du til Vänersborg svømmehall hvor du ser merking for Linnéleden som går på grusveier langs elven til slusene ved Onsjö. Er du i tvil om hvor du skal sykle er det bare å følge elvekanten.

Fra slusene følger du asfaltveien (Linnéleden) fram til Onsjö golfklubb, videre til Överby handelsområde. Her var det litt vanskelig å finne igjen ruten, men du skal sykle tvers over parkeringsplassene.

Nå finner du igjen Linnéleden og har en rett strekning langs Vänersborgvägen. Du kommer nå til Trollhättan og turen går på sykkelstier «midt i» Göta elv. Det anbefales å ta turen helt fram til slusene. Vi bommet litt og hadde en liten avstikker til Nedre slusene.

Du må sykle litt tilbake til du ser demningen (Oskarsbron), denne skal du sykle over og opp bakkene på Landbergsliden og Kungälvsvägen. Du kommer nå inn på Sverigeleden. Du sykler nå langs väg 26 helt fram til Lilla Edet. Jeg hadde håpet at vi kunne se Göta elv, men elven ligger dessverre skjermet for utsyn fra veien.

I Lilla Edet kan du se Sveriges første sluse.

Slusene ved Trollhättan. Foto: Elmar Knipp

Sverigeleden fra Lilla Edet til Vänersborg

Faktaboks
Retur fra Lilla Edet til Vänersborg følger Sverigeleden. Fra Lilla Edet følger du väg 26 fram til Öresjö hvor du tar av fra Skälsbo til venstre opp Ängen Aspekullen, videre på Edsvägen som du følger til Båberg. Du sykler nå på G/S helt fram til Vänersborg Arena (sportscentrum).

Generelle merknader.

På strekningen fra Trollhättan til Lilla Edet er det få steder hvor en kan få kjøpt drikke eller mat. Sverigeleden er «dårlig» merket sammenlignet med Linnéleden på denne strekningen.

Egen brosjyre om Trollhättan-Vänersborgleden finner du her (pdf).

Valg av sykkel

Dersom en kun skal sykle Sverigeleden kan en fint sykle på racer, men med en hybrid eller en sykkel med bredere dekk for grus øker en muligheten til å ta avstikkere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.