Det er «dejlig å være norsk i Danmark».

For østlendingene er Danmark like i nærheten. Du kan enkelt komme til Danmark med egen bil på ferjer fra Oslo, Larvik og Kristiansand. I tillegg er flybilletter meget rimelige dersom en sjekker ”lavpriskalenderen”.

Jeg syklet Mariagerfjorden rundt en pinse med gode venner. Vi tok ColorLine fra Larvik til Hirtshals og kjørte ned til Mariager hvor vi hadde leid rom på et rimelig hotell. Fordelen med å kjøre med egen bil var at vi enkelt kunne ta med oss våre sykler. Dessverre har jeg varierende erfaringer med å leie sykler og forsøker å planlegge sykkelturene slik at det er mulig – for en rimelig penge, å medbringe egne sykler.

Danmark er ikke alltid paddeflatt. Mariagerfjorden rundt er mer kupert enn hva en skulle tro, men de 470 høydemetrene du ”bestiger” merker du ikke så mye.

Forberedelse

Selv om sykkelrutene i Danmark er godt merket vil jeg anbefale innkjøp av Nordjylland kortbog fra Dansk Cyklist Forbund. Nordjylland kortbog gir deg turforslag, bykart og gode råd. Boken får du kjøpt på nett.

Her kommer to turer med utgansgpunt Mariager

Mariagerfjorden rundt

Faktaboks

Mariagerfjorden Rundt bringer deg gjennom idylliske landsbyer, grønne skoger og langs vannkanten. Det er ingen problemer med å finne rasteplasser eller restauranter/kaféer hvor en kan ta en pause. Dersom du synes at turen blir for lang, kan en ta bussen hjem. Men selv for de utrente er denne turen overkommelig.

Tur til Randers

Faktaboks

Utgangspunktet var igjen Mariager, men denne dagen valgte vi å ta turen sydover til Randers. Turen gikk via Fårup og Tånum mot Randers, retur via Kærby. Vi fulgte merket sykkelrute hele tiden.

Endepunktet var Randers – en koselig dansk by med mange muligheter for å innta mat og drikke. Randers er kanskje den byen en husker fra spennende håndballkamper på TV.

Oppsummering

Sykkelturer i Danmark er for alle. Det er bare å bestemme seg for en tur som passer reisefølget. Den største utfordringer er muligens været. Det «flate» landskapet er sårbart for vind selv om sykkelstiene ofte er omkranset av trær og går i dalbunnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.