Varme dager i Skärhamn

Sommeren 2014 var en «drømmesommer» i Bohuslän. Vi hadde planlagt lange dagsturer med utgangspunkt Skarhamn, men det ble for varmt og dagsetappene ble redusert.

Havnen i Skärhamn

Kart

Skärhamn er et utmerket utganspunkt for turer på Tjörn. Kommunen har et godt tilrettelagt sykkelnettverk som også er godt merket. Selv om rutene er merket, vil jeg anbefale å kjøpe et sykkelkart. «Cykla i skärgården» er et godt alternativ som du kan kjøpe på Turistinformasjonen i Skärhamn. Et annet alternativ er Cykelkartan’s Södra Bohuslän, kart#17, men dette kartet dekker ikke den sydligste delen av Tjörn.

Terreng og dekke

Sykkelstien er i hovedsak med asfaltdekke og god grus. Noen ruter har et mer stipreg. Det er dog ingen problemer å sykle på en hybrid eller cyclocross.

Severdigheter

  • Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn kan anbefales. Et besøk i museet og deretter forfriskninger i restauranten – gjerne middag, gir deg den gode følelsen.
  • Sundsby säteri hvor 17. mai blir feiret hvert år bør inngå i sykkelturen. Et «säteri» er en gård som i middelalderen var bosatt av en person med skattefrihet.
  • Gå en tur på Härön og deretter se på båttrafikken i Kyrkesund.
Ikke bare asfalt og grusdekke på turene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.