Utgangspunkt Los Christianos, Tenerife

Tenerife er et populært feriested for nordmenn om vinteren. Jeg vil tro at det skyldes en kombinasjon av billige flyreiser og at det alltid er «norsk sommervarme» mens det er vinter og snø i Norge. Sammen med Ole Jakob tok jeg turen i februar 2008Steinar
.
Denne turen har et betydelig preg av «pakketur» hvor vi leide sykler og bestilte turene hos en turoperatør.

Ole Jakob har lang erfaring med å sykle på Tenerife. På forhånd hadde han leid sykler hos Diga Sport og booket oss inn på flere dagsturer.

Syklene til Diga Sport er generelt meget gode og det er ingen problemer med å bytte dersom du ikke er helt fornøyd. Det er ingen tvil om at personalet til Diga Sport kan sine saker! Det skal kanskje sies at det finnes billigere utleieforretninger, men når en skal sykle lenge er det viktig med godt utstyr.

Turene som Digi Sport arrangerer er alltid med guide eller følgebil og du kan velge sykkeltype etter terreng. Siden vi også brukte syklene til å forflytte oss rundt i byen, hadde vi samme sykkel hele tiden.

Dag #1

Tirsdag var første dagstur med Diga Sport. Planen var å sykle på Teide, men været forhindret oss. Det var tykk tåke, snø og kaldt! Husk at Teide ligger på over 2000 meter. I stedet ble det en kort tur fra en av landsbyene ned til Los Christianos.

Dag #2

Onsdag var det duket for sykling i vulkan terreng! Det var ingen lang tur (23 km), men mye klatring. Vi klatret fra 1550 moh. til nesten 2000 moh. Dette var en krevende tur som ikke anbefales uten noe trening.

Dag #3

Torsdag var det «landeveisykling». En tur på nesten 60 km hvor vi først ble kjørt opp på ca 550 moh. Det var litt «berg og dalebane» de første 30 km, men deretter var det nedoverbakke til endestedet hvor følgebilen ventet.

Dag #4

Fredag: En ny tur i vulkanområdet. Litt over 30 km med lite stigning og mye nedover.

Diga Sport

Diga Sport arrangerer hele ukesturer. Vi hadde valgt kun 3 dager. Hver dagstur koster ca 50 € pluss leie av sykkel. Dersom du bestiller en hel uke er det normalt mulig å oppnå noe rabatt. Igjen – sikkert mulig å finne rimeligere utleie og turopperatører, men etter mitt syn, var det vel anvendte penger.

Med et godt kart er det fullt mulig å ta seg rundt på Tenerife på egen hånd. Fordelen er lite trafikkerte veier og ingen problemer med å finne mat og drikke på turen. Den store styrkeprøven er å sykle fra havnivå til toppen av Teide. Ikke legg ut på den turen uten god trening!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.