Sykkelturer med kulinariske mål

Ingierstrand Bad Restaurant er nyrestaurert og ble åpnet våren 2013. Restauranten er pusset opp til å bli identisk slik den var i 1930-årene. Restauranten er åpen alle dager fram til 15. september.

Ekebergrestauranten ligger på Ekeberg med en fantastisk utsikt over Oslo. Også denne funkisrestauranten er oppusset og kan tilby norsk og franskinspirert mat.

Du kan fint kombinere en sykkeltur til begge restaurantene ut fra Oslo sentrum. Rundturen er på totalt litt over 30 km litt avhengig av veivlag. Turen går på asfalt.

Rutevalg

La oss ta utgangspunkt Honnørbrygga ved Oslo Rådhus. Du kan enten sykle rundt Akershus Festning eller ta Rådhusgata ned til Operaen. Her finner du sykkelskilt merket «Vinterbro» og det er denne ruten du skal følge.

Turen går videre utover Mosseveien. I dag er det mye veiarbeide og litt kronglete for syklister. Når veiarbediene er ferdige vil syklistene få vesentlig bedre forhold.

Ved Fiskevollbukta går sykkelstien i retning Hvervenbukta. Det er viktig at du følger sykkelmerking Vinterbro. Ved Hvervenbukta kommer du inn på Ljansbrukveien som du følger helt til Ingierstrandveien. Her er det merket med sykkelskilt «Ingierstrand».

Nå er det noen få kilometer på Ingierstrandveien før du er framme og kan nyte dagens første gourmetmåltid på uteterassen til Ingierstrand Bad Restaurant. Det er også meget gode muligheter for å ta seg en dukkert.

Neste stopp er Ekebergrestauranten.

Du returnerer på Ingierstrandveien og sykler tilbake til Fiskevollbukta. Her sykler du over Mosseveien på gang-/sykkelbro og følger sykkelmerking «Hauketo».

Nå får du et parti med en del stigning. Ved Hauketo stasjon skal du endre rute til Nordstrand. Du må igjen belage deg på stigning opp til Sæter. Her følger du Ekebergveien fram til Kongsveien hvor Ekebergrestauranten ligger.

Nå er det bare å nyte en kald forfrisking og/eller et meget godt måltid.

Fra Ekebergresturanten er det en rask nedkjøring på Kongsveien tilbake til Operaen og Honnærbrygga.

Kontaktinformasjon

  • Ingierstrand Bad Restaurant: 6682 1890
  • Ekebergrestauranten: 2324 2300

Bilder fra Ingierstrand Bad Restaurant

Alle foto er tatt av Lena Nesset, Eiendoms- og byfornyelsesetaten.

Foto: Lena Nesset, Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Foto: Lena Nesset, Eiendoms- og byfornyelsesetaten

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.