Fjellkommunen Tydal kommune i Sør-Trøndelag ligger helt på grensa til Sverige. Her finner du de spisse toppene i fjellmassivet Sylane og Nea-elva som renner gjennom et stedvis dramatisk, trangt og vilt landskap. Fylkesvei 705 går gjennom Tydal på vei fra Røros ned til Selbu og Stjørdal. Det er få bosatte i Stugudal og derfor generelt svært liten biltrafikk på sideveiene til Fv.705.

Tettstedet Stugudal, på 600 meters høyde, er et godt utgangspunkt for sykkelturer i Tydal. Herfra kan man få flere korte familievennlige turer på nesten bilfrie veier, man kan komme seg inn til trivelige serveringssteder ved foten av Sylane, eller prøve seg på deler av traseen på det svært populære Pilegrimsrittet (86 km), som følger diverse sideveier nedover Nea-dalen mot Selbu.

Sentrum i Stugudal er veldig kompakt, med matbutikk, turistinformasjon, campingplass og hotell innenfor en radius på få hundre meter.

Sesong

Veiene her ligger såpass høyt at sykkelsesongen ikke begynner før i begynnelsen av juni. Sesongen varer gjerne til begynnelsen av oktober. Her kan du sjekke om det er snøfritt: http://www.vaektarstua.no.

Aktuelle kart

  • Kartblad nr. 101, Aursunden, 1:50 000, statkart.no
  • Turkart Sylan 1:100 000 dekker hele området.

Aktuelle nettsider

På sylan.no kan du finne nyheter og lese mer om andre aktiviteter i Stugudal, for eksempel fiske og organiserte rideturer, og du kan finne detaljer og flere sykkelturforslag i en egen sykkelbrosjyre.

Nedalshytta: http://ut.no/hytte/nedalshytta
Pilegrimsrittet: https://pilegrimsrittet.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.