På Sykkel i Fjellet

«På sykkel i fjellet» - oppdatert turbok med mer enn 50 turforslag

Sykling er fantastisk måte å oppdage fjellet på. I hytteområdene på Østlandet og i Trøndelag finnes overraskende mange og familievennlige turmuligheter. Med denne boka ønsker jeg å presentere en rekke av de mest attraktive fjellsykkelturene.

Utsagnet kommer fra sykkelentusiast Øyvind Wold, som er ute med en større versjon av «På sykkel i fjellet».

 

Den nye utgaven har 11 turkapitler og mer enn 50 turforslag, ikke minst ut fra flere av de mest kjente hytteområdene i Gudbrandsdalen og Østerdalen.

Turutvalget er bredt og rettet både mot både barnefamilier og de som søker litt større utfordringer. De fleste turene er rundturer på mellom 20 og 60 kilometers lengde og kan gjennomføres av folk i helt vanlig form.

I boka kan man blant annet lese om forslag til flere rundturer ved innsjøer ved Gålå, toppturer ved Sjusjøen, hyttebesøk i Rondane, bortgjemte og vakre kjerreveier i Folldal, seterbesøk ved Geilo, morsom tog lett terrengsykling langs historiske gruve-veier ved Røros og turer langs bilfrie veier i den enorme villmarks-kommunen Rendalen. 

Andre turkapitler er fra Hemsedal, Alvdal, Engerdal og Oppdal.

Alle turene har faktaboks og tilhørende kartskisse. Boka har ellers masse tips om sykkelutstyr, bekledning, kart, turplanlegging, aktuelle nettsteder, fjellsykkelritt, mm.

Utgiver er Cappelen Damm forlag, boka er tilgjengelig både i bokhandel og på nett.