Idylliske Tjörn i Bohuslän

Varme dager i Skärhamn

Sommeren 2014 var en "drømmesommer" i Bohuslän. Vi hadde planlagt lange dagsturer med utgangspunkt Skarhamn, men det ble for varmt og dagsetappene ble redusert.

Kart

Skärhamn er et utmerket utganspunkt for turer på Tjörn. Kommunen har et godt tilrettelagt sykkelnettverk som også er godt merket. Selv om rutene er merket, vil jeg anbefale å kjøpe et sykkelkart. "Cykla i skärgården" er et godt alternativ som du kan kjøpe på Turistinformasjonen i Skärhamn. Et annet alternativ er Cykelkartan's Södra Bohuslän, kart#17, men dette kartet dekker ikke den sydligste delen av Tjörn.

Terreng og dekke

Sykkelstien er i hovedsak med asfaltdekke og god grus. Noen ruter har et mer stipreg. Det er dog ingen problemer å sykle på en hybrid eller cyclocross.

Severdigheter

  • Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn kan anbefales. Et besøk i museet og deretter forfriskninger i restauranten - gjerne middag, gir deg den gode følelsen.
  • Sundsby säteri hvor 17. mai blir feiret hvert år bør inngå i sykkelturen. Et "säteri" er en gård som i middelalderen var bosatt av en person med skattefrihet.
  • Gå en tur på Härön og deretter se på båttrafikken i Kyrkesund.
Kort avstand til alt hva du trenger
Kort avstand til alt hva du trengerFoto: Steinar Grøtterød

Kort avstand til alt hva du trenger
Havnen i Skärhamn
Sk¨rhamn er meget sykkelvennlig
Eget sykkelkart for området
Infotavle Sundsby säteri
Sundsby säteri
Härön
Härön - mot Kyrkesund
Infotavle Härön
Sykkelrutene er godt merket
Ikke bare asfalt og grusdekke på turene
Fra Nordiska Akvarellmuseet