Killarney National Park

Sykkelturer i det irske høyland

Killarney er en liten by sørvest i Irland i Kerry county. Byen har et betydelig turistpreg med mange overnattingssteder. Turistene kommer for å oppleve naturen rundt Killarney til fots, på sykkel eller med hestedrosje.

Du reiser til Killarney med bil, fly eller tog. Det er ingen grunn til å ta med deg sykkel siden det er mange som leier ut sykler. Det er bedre å bruke tid til å finne en sykkel som passer ditt behov.

Dersom du ønsker å ta med sykkel på tog til Killarney må du bestille plass for sykkelen i god tid.

Dessverre er det en begrensning på kun 2 sykler pr. tog!

GAP of DUNLOE

Gap betyr fjellpass. Turen her er litt krevende med klatring opp serpentinersvinger. Det virker nesten mer krevende enn antall høydemetre som er mindre enn 500 meter.

Turen kan i sykles begge retninger, men jeg vil anbefale å sykle nordvest langs Lough Leane på Fossa Way. Fossa Way er en gang-/sykkelsti langs parken og golfbanen. Dersom du har problemer med å finne den kan du til høyre i inngangen til parken ved St. Mary's Cathedral.

Det er godt skiltet mot Gap of Dunloe. Det er litt smal veibane etter at du har forlatt hovedveien (N72), men relativt oversiktelig.

Ved Kate Kearney's Cottage begynner stigning opp mot fjellpasset. Toppen når du først etter at du har passert Augher Lake.

Sjekk bremser før du starter nedkjøringen!

Ved Upper Lake er det mulig å ta båt til Killarney.

Fossa Way.
Fossa Way.Foto: Steinar Grøtterød

Fossa Way.
Utsikt fra toppen.
Riverowenreagh.
Kaffepause ved Upper Lake.
Litt stisykling langs Upper Lake.
Ved Kate Kearney's Cottage.
Vi nærmer oss toppen av stigningen.
Gap of Dunloe.
På vei mot toppen.
Black Lake.

ROSS CASTLE

En sykkeltur langs innsjøen med besøk på Ross Castle er obligatorisk når en besøker Killarney. Det er fine stier for syklende og gående, men vær oppmerksom på at noen av stiene er "envegskjørt".